menu close menu

Suplimenteaza-ti dieta într-un mod plăcut, uşor şi sănătos

Pronutrition Bar

Pronutrition Bar este un supliment nutritiv destinat tuturor persoanelor care doresc să-şi suplimenteze dieta într-un mod plăcut, uşor şi sănătos. Este un baton proteic ce conţine 21% proteine, 10 vitamine si flavonoizi din soia. Partea proteica este asigurată de o combinaţie de concentrat proteic din zer şi izolat proteic din soia, combinaţie foarte eficientă în vederea fortifierii organismului şi reducerii stratului adipos. Cele 10 vitamine pe care le conţine completează cerinţele nutritive ale organismului, ele acoperind 16% din doza zilnică recomandată. Izoflavonoizii din soia în special au o influenţă pozitivă şi ajută la normalizarea nivelurilor altor hormoni. Datorită izolatului din soia, contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar, menţinerea la cote normale a nivelului de colesterol şi previne apariţia simptomelor supraantrenării.
Vitamina B3 constituie un factor important în hrănire, participând activ la metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor, deci la metabolismul general al organismului. De asemenea, este esenţială pentru corp deoarece: are acţiune vasodilatatoare la nivelul pielii; serveşte la buna funcţionare a sistemului nervos central; stimulează secreţia gastrică; măreşte glicemia şi scade nivelul colesterolului; menţine sănătatea pielii şi a ţesuturilor digestive; favorizează circulaţia cerebrală; scade tensiunea arterială; stimulează eliminarea bilei; înlesneşte asimilarea fierului.
Vitamina E este un puternic antioxidant, are un rol important în protejarea vitaminei A, a carotenilor şi a uleiurilor vegetale. Intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcţionării normale a glandelor sexuale şi a celor endocrine, înlesneşte depozitarea glicogenului în ficat şi în muşchi, inclusiv în muşchiul cardiac. Este implicată în metabolismul grăsimilor, al calciului şi al fosforului, dar şi în sinteza proteinelor.
Vitamina B5 are rol in metabolismul celular şi, împreună cu alte vitamine, contribuie la dezvoltarea energiei provenite din glucide, grăsimi şi proteine. Participă la menţinerea stării de sănătate a aparatului digestiv şi a ficatului. Stimulează activitatea diferitelor glande şi sporeşte producţia de hormoni a suprarenalelor. Este indispensabil pentru a menţine starea de sănătate a nervilor, a pielii si a glandelor;sporeşte rezistenţa la stres şi contribuie la formarea unor hormoni şi anticorpi; intervine în procesele de creştere, în prevenirea apariţiei dermatitelor (bolilor de piele), în metabolismul glucidelor şi în utilizarea eficientă a colinei.
Vitamina B6 are un rol important în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor şi lipidelor (îndeosebi al acizilor graşi esenţiali), fiind şi stimulent muscular. Are influenţă benefică asupra pielii, precum şi în procesul de creştere. De asemenea, intervine în mod esenţial în buna funcţionare a sistemului nervos şi a măduvei osoase. Intervine în producerea de globule roşii şi de anticorpi; în controlarea echilibrului sodiului şi al potasiului, al sistemului muscular şi osos. Participă la metabolismul colesterolului împiedicând depunerea acestuia pe pereţii interiori ai arterelor (arteroscleroza). Influenţează creşterea şi reproducerea.
Vitamina B2 are un rol important în metabolismul proteinelor, grăsimilor, dar cu precădere al glucidelor (scade glicemia), în creşterea şi respiraţia celulelor, ca şi în procesul normal al vederii. De asemenea, ea asigura un bun tonus muscular şi acţionează favorabil asupra pielii, mucoaselor şi intestinelor, influenţează creşterea şi reproducerea, precum şi sinteza hemoglobinei.
Vitamina B1 favorizează depunerea glicogenului în ficat şi accelerează procesul de eliminare a urinei, fiind indispensabilă în transformarea carbohidraţilor în lipide şi mijlocind astfel obţinerea de surse suplimentare de energie. De asemenea, ea menţine sănătos sistemul nervos în totalitatea lui, îmbunătăţeşte tonusul muscular, contribuie la apărarea organismului împotriva infecţiilor.
Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent.  Participa activ la metabolismul proteinelor, lipidelor si glucidelor, contribuie la funcţionarea normală a celulelor, în special a celor din măduva osoasă. Are rol benefic asupra sistemului nervos şi a tractului gastrointestinal. Acţionează în mod esenţial în formarea globulelor roşii la nivelul oaselor şi la sinteza nucleoproteinelor.

Ingrediente: sirop de glucoză, izolat proteic din soia, concentrat proteic din zer 80%,
glazură: fondant (zahăr, grăsimi vegetale solidificate, iaurt, lapte praf, zer), sirop de zahăr invertit, fulgi de soia, ulei vegetal, pastă de arahide (zahăr, grăsimi parţial solidificate, zer, emulsificator: lecitina, aromă: vanilina, sare, arome naturale şi identic naturale, cacao), fulgi de porumb şi cartofi, glazură de ciocolată (zahăr, grăsimi vegetale, pudră de cacao, emulsificatori: lecitina, poliglicerol; aromă: vanilie, vanilină), grăsimi vegetale solidificate, zahăr, emulsificator: lecitina din soia, agent de îngroşare: guma guar, cacao alcalinizată, premix de vitamine (E, B1, B6, B12, B3, H, C şi acid folic), conservant: acid sorbic.
Mod de prezentare: batoane a 55 g fiecare
Arome disponibile: ciocolată cu glazură de ciocolată şi vanilie+iaurt cu glazură de ciocolată.

Pronutrition Bar

01/05/2013 | Blog/News, Nutritie sportiva | 0

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: